Tarihte Domuz Gribi
İlk haber 1 Nisan 1976 tarihinde Kuzey Amerika’dan geliyor. Aşılama kampanyasından o zamanda söz ediliyor ve Başkan Ford’dan aşı yasasını bir an önce çıkarmasının gerekliliğinden bahsediliyor. Aynı haberde domuz gribinin 1918-19 yıllarında 500 milyon insanı etkileyen ve 20 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanan grip salgını ile aynı etkileri taşıdığı belirtiyor.
Ertesi gün çıkan haberde ise İspanyol gribinin Parkinson hastalığına yol açtığı Domuz Gribinin de aynı hastalığa yol açabildiğini belirtiyor.
3 hafta sonra çıkan haberde ise domuz gribi için üretilen aşının testleri için 200 kişide denendiği haberine yer verilmiş. Haberin resminde griple savaşı sürdüren örgütün başkanı Dr. Harry M. Meyer ilk aşıyı yaptıran kişi olarak veriliyor.
25.04.1976 tarihli haberde DOMUZ GRİBİNDEN 11 bin kişinin öldüğü yazılmış. Atlanta ulusal sağlık kontrol merkezinden yapılan açıklamada 1976 şubat ayında başlayan salgında 11 bin kişinin öldüğü açıklamasına yer verilmiş.
68-69 yıllarında patlak veren Hong Kong salgınında 12 bin 700 kişinin hayatını kaybettiği salgın olarak not düşülmüş.
29.03.1980 tarihinde ise gazete tarafından isimlendirilmiş MAVİ GRİP salgını haber göze çarpıyor. İstanbul – Ankara arasında çalışan Mavi Tren de kalorifer sorunu yüzünden seferi yapanların gribe yakalanmasından bahsediliyor. Bunun sebebi ise, kalorifer çalışınca çok sıcak olduğu, şikayet gelince kaloriferlerin kapatılması.
10.02.1993 tarihinde bir domuz gribi haberi daha karşımıza çıkıyor. Akdeniz’de görülmeye başlanan domuz gribi çocuklarda ve yaşlılarda ölümle sonuçlanabildiği belirtiliyor. Gripli hastalı tedavi eden Prof. Dr. Hüseyin Sipahioğlu, hastaların hafif ateş gösterdiğini, insanların paçavra gibi değil turşu gibi hissetiğini, boğaz ağrısı, ses kısıklığı, uyku bozukluğu ve nefes darlığına yol açarak boğaz kuruluğu yaşadıklarını belitiyor.